Figurász
2014
June
18

Árnybáb

Suli1-ben bábozás órára több bábot is el kellett készítenünk. Az egyik feladat marionett vagy árnybáb (ki melyiket szerette volna) készítése volt a Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi népmese egy jelenete alapján. Meg volt adva, hogy mely szereplőket kell megvarrni/kivágni. Én az első jelenet (13 holló, Árgyélus, Tündérszép Ilona) és az árnybábok mellett döntöttem. 
Nem volt kedvem 13 hollót aprólékos munkával kivagdosni éjfél magasságában, no meg ugye Tündérszép Ilona maga is holló - a tizenharmadik -, ezért 11-et a felhőbe "tettem" (egy pedig Ilona kezén ül). Az egyszerűbb de nagyszerűbb megoldást választottam. smile
 
 
Személy szerint én erre a munkára az olló helyett egy hobbyvágót vagy sniccert ajánlok. Ezt használtam. A Hobbyművész Bartók Béla úti (Budapest) üzletében vettem. De mivel még órán is kellett ezt-azt vagdosnom, és persze a hobbyvágót otthon felejtettem, egy kölcsön kapott sniccerrel fejeztem be a jelenet szereplőit, és az is nagyon jól szuperált. 
 
 
 
 
A figurákat matt fekete kartonból vágtam ki és erősebb hurkapálcára rögzítettem őket. Élvezetes feladat volt és nagyon sok szép és különleges alkotás született.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Aliquam, aut corporis dicta distinctio ducimus enim et exercitationem ipsum nam nostrum officia officiis omnis perspiciatis quam quod, repellat tenetur vero voluptates.

Kategóriák

Keresés

Közösségi média